Pages

Monday, March 4, 2013

SELAMAT PAGI CIKGU!!

assalamualaikum :)

ok hari ni aku dah kena buka mata awal-awal pagi..sangat awal okey! sebab nyer hari ini first day masuk sekolah untuk yang sebetulnye..kalo sebelum ni masuk hanya jumpa PK tapi harini aku dah diumukan sebagai guru praktikal masa perhimpunan..so bermula la perkhidmatan aku sebagai guru praktikal di SMK USJ 8 :)


so far alhamdulillah..cikgu-cikgu kat sana sangat la friendly and nice :) jumpa PK pun seronok sangat sebab memang dilayan baik..and especially ayahanda SMK USJ 8..sangat-sangat baik..macam ayah-ayah gitu ;) insya-Allah hopefully takda masalah la nak praktikal dekat situ sampai akhir bulan 6 nanti :)

and actually sekolah tu agak jauh juga la from my house dekat seksyen 17 ni..but terpaksa la ulang-alik.. thanx so much to my dad..coz finally he trust me to bring the car.. mula-mula agak susah nak pujuk.. tapi nak buat camne sebab memang berhadapan dengan masalah transport.. nak pindah, kos sewa kat sangat mahal okey! oh tak sanggup kitewww.. tapi dah bawa transport pun still ada problem.. JAM! sape yang suka kalo duk dalam jam kan??? disebabkan jam la aku gerak dari umah pukul 6.30 pagi..huh =.=' takpe la ni la pengalaman aku duk kat tempat yang bizi camni.. tapi kan kalo aku jadi samseng jalanan nanti jangan salahkan aku sebab orang2 kat sini yang ngajar aku jadi samseng..ahahaha..



then harini masa duk kat perhimpunan, dah dapat slip utk relief class..ok cuak! hahaha..



tapi eksited gak nak jumpa students ^^  so bila dah time kena masuk tu......mak ai! kecoh benor..tenggelam suara aku.. ada je benda yang nak diorang tu cakap.. tapi paling syok bila diorang duk kata aku nampak macam budak je tak macam umur 20-an..ok nak perasan jap ek :p  hahahaha.. ape-ape la korang.. nasib tak ngajar korang tau! dapat sesi petang plak..ngajar form 1&2..DAN! involve ngan PBS ok! so take it as challenge and niatkan untuk belajar ape yang diterima masa kat sekolah tu..untuk badan beruniform aku pilih pandu puteri..ekekeke..then kelab aku ambik kebudayaan u olss!  hihi.. so harap praktikal aku berjalan dengan lancar..aaminn~


semoga cikgu iylia & cikgu dina dapat menabur bakti dan membantu anak didik dengan cemerlang..aamiin~


1 comment:

aLeXa iXora said...

wah, bestnya jd cukgu.. ^^