Pages

Monday, April 30, 2012

RANDOM

salam :)


ok..petang tadi ada futsal tournament!  sangat seronok...aku seronok bersorak bagi semangat jela..hihi..bagi nama untuk peserta tapi malas pulak nak main..lagipun ada alasan lain..ekekeke :p mula-mula tengok diorang main tu sangat kelakar...gelak je memanjang sebab tengok masing-masing kekok nak main...sopan giteww~ hahaha..tapi tak sangka team budak maths boley kalahkan dak PJ..wohoo!  scorer terbaik osmate aku, alyaa ^^ cayalah!!! pastu main untuk second game pun menang lagii!!!  yippiii!!!  so next game hari rabu ni pulak...so all da best untuk player kos math :)


eh katak??! hahaha..actually ni dekat wall tepi katil aku..ape motif aku letak katak-katak ni kat dinding.. sesaje boley buat kira-kira kalo tak boley tido..hahaha XD  kalo kartun aku kira okey lagi la..tapi kalo korang bagi aku katak yang hidup, sumpah aku melompat juga mcm katak tu! yuckss!! actually ada kisah macam mana aku boley suka katak kartun-kartun ni..tapi takpela takmo cite..kasi suspen skit..hihi.. selain tu kan motif aku letak katak ni, mana tau kan malam-malam aku tido then aku tercium salah sekor ni, then tup tup muncul putera idaman aku! walaweyyyy~  takyah la nak berdongeng sangat la kann?? =.=' ehehe.. dah-dah, banyak lagi keje aku dari aku duk merepek..hihi..chow!  (~____^)V



ps : As we grow older, we start to realize what we need & what to leave behind. 



ENCHANTED Ü

There I was again tonight, forcing laughter, faking smiles
Same old, tired place lonely place

Walls of insincerity, shifting eyes and vacancy
Vanished when I saw your face

All I can say is it was enchanting to meet you

Your eyes whispered, "Have we met?" across the room, your silhouette
Starts to make its way to me
The playful conversation starts, counter all your quick remarks
Like passing notes in secrecy

And it was enchanting to meet you
All I can say is I was enchanted to meet you

This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonder-struck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you

The lingering question kept me up, 2 a.m., who do you love?
I wonder 'til I'm wide awake
Now I'm pacing back and forth, wishing you were at my door
I'd open up and you would say

It was enchanting to meet you
All I know is I was enchanted to meet you

This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonder-struck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew

This night is flawless, don't you let it go
I'm wonder-struck, dancing around all alone
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you

This is me praying that

This was the very first page, not where the storyline ends
My thoughts will echo your name until I see you again
These are the words I held back as I was leaving too soon
I was enchanted to meet you

Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you





SEJENAK



Kata Luqman Al-Hakim kpd anaknya, “Jika ingin mcari teman, ujilah dia dgn mbuatnya marah. Jika dia tidak sabar dgn sikapmu itu jauhilah dia”


ehem ehem ehem
mintak perhatian!
kalo dah halal baru boley macam dalam pic kat atas yerr  (^___~)v




Saturday, April 28, 2012

END OF MY HOLIDAY...tsk.

salam :)

ok esok hari ape? hari ahad kan..so besok aku naik bas balik shah alam even aku cuti sampai selasa.. i dun know why aku pegi ambik tiket balik shah alam hari ahad..hahaha..gilak!  XD  so nevermind..at least aku boley balik siapkan keje aku yang bertimbun..bila esok nak balik baru aku ingat keje-keje aku yang belom setel...wah ini memang macam bahagia duduk kat rumah ni..goyang-goyang kaki ek? huhu

so selama seminggu rasanya aku jadi driver part time..so hari ni hari last untuk cuti ni aku jadi driver untuk adik aku yang ngada gediksss!  pegi kelas sana sini kena hantarkan..dulu angah kayuh gerek je tawuuu~  [ gerek = basikal ]  untungla budak zaman sekarang kan? dulu aku mana tau laptop notebook segala.. sekarang budak-budak kecik dah pandai usung sana sini benda alah tu...yela generasi Y la katakan! =.='  so tadi setelah berbakti untuk jemput adik aku kat maktab perguruan perlis, otw balik terdetik nak jenguk mak cik aku yang tengah pantang..actually nak jumpa tok aku..dia ada kat umah mak cik aku sebab nak tolong mak cik aku ape yang patut dalam pantang-pantang ni kan...smpai sana je..woaaaaa!  bolat bebenor kazen baru aku..he is a boy! yeahhhhh semua hero-hero mak cik aku dapat!  takpe la dah itu pemberian Allah, kita terima je la kan :) but he soooooo cute! bam bam! pipi labuh kot~  geyam-geyam!  aww gediks melampau! hahahaha =D 


bila kakak lia dia datang, baby ngada-ngada..nak nangis-nangis...bila kita ambik, tepuk-tepuk, dodoi-dodoi baru baby diam ek? ooo ngada yer baby...cubit pipit baru tauuu~ nak manja-manja ngan kakak lia letteww..hahaha..takpe-takpe...tunggu baby besar sikit lagi nanti akak lia picit-picit baby...sekarang kecik lagi, kang kakak lia kena sepuk ngan mama baby pulak :p ekekeke..tunggu kakak lia balik perlis lagi yerr T___T

berat juga hati nak balik shah alam...fuhhh~ sabar-sabar..tak lama dah nak abis setadi (^_____^)V amin amin amin...mintak dipermudahkan segala urusan :)  so bubye la perlis yang aman lagi mempersona..huhu




kembali ke alam student yang penuh dengan esaimen
chiyok!!
.
.
.
.
.

WORDLESS


:)
only He knows
thank you Allah
.
.
.
.

Thursday, April 26, 2012

BUDAK KECIK GATAI

salam :)

today i'm not feeling very well..selesema sudahh~ huhu...ni kes cuaca yang tak menentu la ni..kejap panas kejap sejuk..takpela, at least terhapus sedikit dosa-dosa kecik bila sakit ni kan..ujian Allah..btw alhamdulillah setelah dua malam berturut aku tido lambat [penah ke aku tido awal] siap juga slide yang aku nak kena bentang after cuti midsem ni..setel satu keje! ^^  tapi stil have many esaiment to do la..takpe-takpe..chiyok! ;)

oh kembali pada tajuk...budak kecik gatai? sapa pulak yang duk gatai merenyam ni? hahaha..actually tadi mak aku tunjuk kat aku surat cinta adik bongsu aku..bukan dia tulis but he got the letter from a gurl.. sgt kelakar! dah la bahasa tunggang-langgang...cet pandai pulak aku mengata :p but its normal la bila budak-budak baru nak membesar..aku pun penah ape..alamak kantoi!  hikhikhik 

ada I LUV YOU lagi tu..hahaha

bila teringat balik zaman duk menggatai dulu [skang tak gatai dah kot na? :p] , gelak sorang-sorang kot..macam-macam perangai betui la...dari skolah rendah sampai menengah...ada je buat nakal tu..hihi.. kalo nak cerita memang sampai kesudah tak habes..takpela biar aku je tau what i did last summer..hahaha..tetiba :p


zaman gatai-gatai dulu .. hihi
.
.
.
.

Wednesday, April 25, 2012

" KADANG-KADANG "

kadang-kadang kita terasa dunia ini kita yang punya

             kadang-kadang kita terasa indahnya dunia bila mengecapi bahagia

kadang-kadang kita lalai dengan apa yang kita ada

             kadang-kadang kita rasa kehilangan...dunia rasa gelap

kadang-kadang kita titiskan air mata kerana sayang

             kadang-kadang kita rasa diri keseorangan tanpa teman





apa-apa pun 'kadang-kadang'...semua ini hanya pinjaman sementara...hargai hidup kita...cintai Pencipta... hidup akan lebih bermakna :)
.
.
.
.
.
.

Tuesday, April 24, 2012

BUDAK GHAJIN

salam :)

eheh...aku ni macam rajin la pulak update belog kan? takpela belog sendiri..tak kaco belog orang lain..hehe..

so seperti yang diniatkan, tonight aku nak bersengkang mata demi siapkan esaimen..siap sikit pun jadilahhh! janji ada yang terbuat juga kan dari takda lansung..huhu...so malam ni nak fokus untuk 'improving teaching and learning of mathematics'...kena present topic 'number sense'...so dengan belas  kasihan encik google at least dapat juga aku faham topic ni...kalo juz baca direct dari buku memang aku duk blurrr kat situ la jawabnye..baca je tapi tak faham-faham =.='   adeiiii~

- THE BOOK-

INI KALO AKU LENA JUGA TAKTAU LA NAK CAKAP APE DAH..

APA NAK JADI NI..ISH3

salam dan selamat petang :)

alhamdulillah sekarang mood dah baik sikit...eh apesal? tadi mood tak baik ke?? haaaa sangat TAK BAIK.. huhu...nak tahu sebab ape?

#1  aku calarkan keta abah aku...actually macam ni...aku nak kuar pegi beli barang yang mak aku mintak aku belikan [ eceh rajin pulak tolong mak kan..anak sapa la ni? meow2~ ] mak aku mintak tolong beli gula ngan taugeh...pastu masa aku nak undurkan keta aku tak pulak nampak motor besar gedabak kat belakang keta tu =.= takda la tengah-tengah sangat tapi motor tu ada kat hujung sebelah kiri sikit...sumpah aku tak perasan motor tu...ni kes adik aku la tak reti nak parking motor kat tempat lain..grrr~ tapi alhamdulillah sikit je pun calarnya...nasib aku tak belah and lenyek terus motor tu...klo aku tekan minyak memang takziah la..nasib tak tekan minyak..sempat juga la brek..fuhh~ (^_^")

#2  bila mood nak buat esaimen datang, lappy pulak buat hal T____T adapter laptop tak boley pakai! dush2!! melayang 60 hinggit abah...nasib duit abah..ehehehe :p actually dah lama adapter buat hal...cuma harini aku dah tak tahan sangat dah...tadi pun dah hempuk-hempuk adapter yang lama tu kot-kot la boley elok balik (^___^')  heee~  bernas tak bernas tak? [ padahal menjahanamkan lagi ada la]



ini barang RM60 wooo~ =.=

SAYA NAK JADI CEKGU

salam :)

well...dah nak masuk 4 hari aku bercuti...tapi aku pun taktau ape yang aku dah buat sepanjang cuti ni...nak kata takda keje, banyak sangat kot keje!  wohoo~  kalo nak ikutkan list keje, sampai nak muntah aku tengok.. tapi nak buat camne...ni la orang kata student punya life...penuh dengan esaimen...takpe ikhlaskan hati menuntut ilmu, insya-Allah dipermudahkan :)

so far cuti seronok!  baru je jejak kaki sebelom subuh hari sabtu ritu, aku dah tak melekat kat rumah.. haha.. no satu of coz la jadi driver adik aku pegi kelas petang and bla bla bla...pastu ada jela benda yang nak kena aku kuar rumah...pastu awal-awal sampai ritu pun rezeki sana-sini...kenduri  banyak juga sampai aku nak diet terbantut..asyik maaaaakan jer! huhu~ so next day taktau lagi ape plan..hopefully esaimen berjalan la..hikhikhik

bila fikir-fikir balik memang penat juga la sem ni...but sem depan lagi penat rasanya...punya semangat aku ingat next sem masuk skolah for my praktikal but at last kena extend ke tahun depan, means last sem...so next sem kena work hard siapkan AE..tapi nasib diorang cakap boley anta  AE masa last sem..takda la stress sangat nak kejar masa kan...tapi it should be not the last minute work la..huhu~  i'll try my best!  ^^  chiyok cekgu lia!! mudah-mudahan cita-cita aku untuk bergelar seorang guru tercapai..amin :)


 - the best teacher teach from the heart, not from the book -

Monday, April 23, 2012

SEUNTAI BICARA

ku dongak ke langit , sepi
ku berlari ke pantai , pilu
ku mencecah ombak , menangis
ku meredah hutan , membisu
ku tawan puncak , memekik

Friday, April 20, 2012

MIDSEM

salam :)

kalo semalam tensi sebab statistics tapi hari ini tensi ngan numerical..ape-ape pun syukur alhamdulillah dah lepas dah test-test yang membuatkan semangat aku nak balik kampung berkobar-kobar..horeeyyyyy!! malam nanti naik bas dengan kazen balik kayangan ^^ sape-sape mau itot tak?? hihi...so to all my frens especially students uitm coz rasa nyer kita-kita je yang cuti sebab universiti lain midsem lagi awal dari kita..sob3..  HEPI HOLIDAY!!!  (~_____^)v  [ dalam kepala yang mengong ni dah banyak benda difikirkan untuk dibuat masa cuti midsem..hoho]

ps : jangan noty-noty tawu cuti midsem ni..buatlah perkara yang bagi pekdah sket kat kita..hik3 ;)


Thursday, April 19, 2012

OH NASIB

                         (=.=)
buka nota
pandang nota
pensel di tangan kanan
tangan kiri garu kepala
ape ni???

thanx statistic coz you make my day

ok sila jangan mengeluh tak baik..
besok ada lagi test
tomorrow i will meet numerical analysis
semoga segalanya dipermudahkan...amin~
tapi rasa macam jasad je ada kat sini..
lain dah sampai rumah tercinta..hik3

Tuesday, April 17, 2012

IS IT A FACT?

Sunday, April 15, 2012

RAHSIA HATI

terlalu banyak yang di pendam
terlalu sukar untuk meluahkan
biarkan ia terbuku
mungkin itu membuatku lebih tenang

mungkin banyak yang engkau ingin ungkaikan
tapi mungkin aku tak bisa setuju
mana mungkin engkau mengerti
adakah engkau akan fahami

sudut malam aku menadah tangan
mohon pada Yang Esa ketenangan jiwa
biar jauh dari derita
agar kita tidak sengsara dengan permainan jiwa




Saturday, April 14, 2012

CINTA

cinta datang dari syurga
cinta dari Adam dan Hawa
cinta terlalu suci
jangan kotori cinta



Cinta pada Allah
Cinta pada Rasulullah
Cinta pada ibu dan ayah
Cinta pada pemilik tulang rusuk kita





Friday, April 13, 2012

EMOTIONAL

dear heart,

plis be strong..
i'm too tired to prevent this feeling.. 
i juz want to be happy and cheerful for every moment of my life..
plis my tears.. plis dun drop again for the worst thing..
i'm a beauty princess when i smile..


when i think of you, i hope i can smile..
because i want you to know that i'm happy without you..
life is hard to explain..
but life also beautiful :')




Wednesday, April 11, 2012

NETBALL

salam :)

yeayyy harini cutiiii!!! nasib cuti..bangun pagi tadi pun abes sakit-sakit badan..ni kes men netball petang semalam la ni =.=   besa la bila orang tua main :p

agak 5 tahun juga la kot after skolah aku tak bersukan sungguh-sungguh ni..hoho..tup tup semalam trun men netball sebab fakulti aku ada buat netball tournament antara kos dalam fakulti education setelah hampir tiga tahun aku kat sini..tetiba baru rasa hidup kat universiti sebab ada la juga program yang melibatkan semua kos..kalo tak duk lena dalam rumah je..tak bersosial langsung! hikhikhik..

tanpa sebarang training dengan konfidennye kami turung gelanggang..hakhakhak..bajet terer main dah la ni..padahal skill entah ke mana..dup dap dup dap juga la jantung ni kenevesan punya pasal..so first game lawan ngan budak kimia..not bad la..kalah ngan diorang satu jaringan :p  first time aku main posisi centre. memang pancit la aku weyy!!! rasa nak terkuar jantung kat tengah gelanggang tu!  dalam hati duk cakap bila la nak abes masa...memang tak sanggup gile nk teruskan..rasa nak pitam pun ada..huhu..tambah pulak aku sempat landing baik punya sebab ganas sangat kot main..kih3..sampai ada effect harini..macam urat tangan aku  tak berapa nak elok,terbelit kot..sakittttt T____T dah tak boley ganas-ganas guna tangan kiri, kalo tak terasa sangat sakit tu! huhu..

tak sempat nak habiskan perlawanan semalam..so besok ada lagi..maybe aku turun support jela..takut makin teruk pulak tangan ni..huhu...GO BUDAK MATHS GO!!!!   ^^





:: BERSUKAN DEMI KESIHATAN ::

Monday, April 9, 2012

BILA HATI CERIA

salam :)

tetiba rasa nak update belog..hihi..saje nak cite pasal weekend aku baru-baru ni..weekend aku yang padat dengan aktiviti-aktiviti bersama yang tersayang! [ not boyfriend coz i'm single and not available..haha ]  

hari jumaat ngan sabtu aku balik gombak memandangkan taktau la berapa 'dekad' dah aku tak jumpa ma gee aku ngn papa pol and of coz my kazen yang sangat nakal plus comey [macam saya..hahahaha] .. serius rindu sangat dekat budak tu...bila dapat tengok dia and layan kerenah dia, baru rasa puas hati ^^ yup i luv kid! suka sangat layan diorang sebab diorang ni comey...pastu ada je perangai dia yang mencuit hati ;)  bayangkan la, aku sampai tertido penat layan kerenah dia..mula-mula niat nak stay up buat keje..then bila dia pun join sekaki ngan aku memang tak jadi la keje nye =.='  part paling best pegi pantai sepang  ma gee ngan papa pol belanja makan seafooddd!! hehehe..

noty boy ^^
comey kan budak niiii~~

dah balik shah alam merayap lagi..hahaha..sewa satu kete,sebab nak pegi pasar pagi kat stadium yang ala-ala jual barang macam kat uptown...nak pegi ngan public transport susah..huhu..kat sana kitaorang memang borong sakan la...borong tudungg!! hehehe...mau tak bangkrop kalo pegi setiap weekend...nasib ini first time aku jejak kaki kat sana...lepas ni rasa macam tak boley pegi dah sebab nanti sah-sah dompet aku terus kosong :p  tapi serius sonok kalo jutawan..hahaha..panas-panas terik pun kami redah jeee ;) hikhikhik...

pastu balik rumah rehat-rehat sulu, petang kuar lagi..haha..petang tu kuar pegi seksyen 18 beli barang-barang sikit then pegi makan dekat andaman memandangkan kawan-kawan kempunan sangat nak makan andaman..hehe..bertambah lagi rezeki kawan-kawan aku sebab abah aku join sekali..dia turun shah alam atas urusan keje..makan free la kami kat andamannn!! ^^  aku pulak dapat top up balik duit yang habes masa pegi pasor pagi tu..alhamdulillah..hikhikhik ^^

mcm gomok plak saya :p

port baik punya!! ^^
terbaik punya! ;)


harini sepatutnya ada lawan netball..tapi terbantut plak disebabkan hujan yang lebat mencurah-curah di bumi seksyen 17..huhu...baru eksited nak main..huuuu~





Friday, April 6, 2012

TO LOVE & TO BE LOVED





hey boys, 


treat her like shes more than you want.. more than you could ever dream.. and more than she thinks she is... like shes everything you've ever wanted.. make sure you speak to her sweeter and love her deeper be true and be kind she's more than just a girl... she's and angel without wings, she's the sweetest thing in the world, and is more precious than a thousand roses.. girls never frown because you never know when someone is falling In love with your smile, let her know you care let her know by doing something special for her call her everynight just to make sure everthings alright and to remind her you still care..always wish her the sweetest dreams... when she cries let your shoulder be the first she rests her head upon, and cry with her, letting her know shes not alone, when she laughs let you be the first to hear her, when shes down help her laugh but most of all guys...when you tell her you love her let her see the tears in your eyes..




credit to : best quote :)

Monday, April 2, 2012

MONDAY BLUEEss~

salam :)

so dah selamat ke pergi kelas pagi isnin ni korang-korang? well aku cuti weekend sem ni 3 hari..agak seronok la di situ.. ngehehe ^^

btw nak cite sikit pasal aku pegi program 1 citizen..korang dah ber-1 citizen belomm?? setahu aku semua student 1 malaysia kena ikut program ni kan?? if i'm not mistaken la..taktau la macam mana sebenarnya program ni..aku pun kawan-kawan yang cakap..kalo tak memang taktau ape dah sebab tak alert sangat ngan benda-benda camni..hehe..so 2 hari ikut program, agak ok la juga..ok sebab lecturer yang incharge tu sangat baik! hee..walaupun pengisian dia macam bosan..erm takda la bosan..camne ek nak cakap..sebab program ni macam ajar kita etika-etika dalam penggunaan IT memandangkan kecanggihan IT pada hari ini tidak dapat disangkal lagi..ececeh! hahaha..but it's true rite??? semua di hujung jari..huhu..zaman tok nenek moyang kita dulu ada??? takda kan??? so bersyukur la kita ni generasi Y...hoho...dalam masa 2 hari tu, sehari belajar modul-modul dia, then besok tu separuh lagi modul...yang tak tahan siap ada exam! huh~ dan dengan bangaa I fail youuu!!! heee~ nampak sangat aku tak ber-etika :p kih3...nasib takda effect ape-ape..so juz be cool man ;)  








so today aku nak settelkan mana keje yang belom siap...bila dah weeekend 3 hari ni memang takda alasan la kalo tak siap esaimen =.=  ok bai~