Pages

Saturday, May 12, 2012

BASI TAK BASI

salam :)

finally aku berhujung minggu juga after penat mengharungi minggu ni..penat sebab ape i dun know..ekeke.
actually dah rasa lama pulak tak update blog kan...so nak update cite yang agak basi la..tak kira aku nk juga cite..hehehe.

if i'm not mistaken, 2 minggu yang lepas aku telah bersetuju untuk buat part time join catering untuk majlis orang kawen...ok ni memang first time aku try keje ni..mula-mula cam blur juga la kan nak buat ape bila join catering ni..yang join aku, dina and inn..kitaorang disediakan baju yang sama, name tag dengan bunga untuk pakai dekat baju..waa nampak la sikit lain dari orang lain kan..haha..before tetamu-tetamu datang ada akak ni briefing kitaorang dulu..so tugas aku angkat je pinngan mangkuk yang dah orang abes makan...bila dah makin ramai, memang macam terus pitam aku ke hulur ke hilir non-stop...hoho...baru aku tau penatnyer keje catering ni..but at least i got the experience and also MONEY!! hahahaha  XD


kami sedia berkhidmat 



selepas keletihan..rehat-rehat sambil snap pic ^^

the next story is.......alhamdulillah now I'M 22 YEARS OLD! tanggal 9 mei lahirlah seorang bayi comel iaitu Nur Iylia Najwa bt Khalid..wahahaha..syokk sendri nampakkk!!  kih3...syukur sangat-sangat sebab dah 22 tahun aku masih bernyawa kat dunia ni :) thanx mak and abah yang dah besarkan aku selama 22 tahun ni...thanx kat semua kawan-kawan yang wish or yang bagi present..thanx so muchh!!!  and thanx so much for the 'big present' from you :) [ identiti dirahsiakan..hahaha ] rasa hepi sangat...alhamdulillah :) so bila dah meningkat usia ni ada jela yang bagi wish yang sbelom ni tak penah-penah dapat kan..ramai yang duk wish cepat kawen la, cepat-cepat berumah tangga la...ala seangkatan la tu kan....waaaa nampak benor dah tua =.='  hehe..insya-Allah sampai seru ada la kad untuk korang yer...kih3...tapi harus ingat juga...kematian juga semakin hampir...huhu..


this one is from my bff yang study kat india..thanx so much dear! terharu okey T___T


and this one from mekngoh atul  ^^ thanx so much dear!


ketot ni pun dari atul..hahahaha XD


COKLAT!!! nyum2~  thanx nik!  ;)

bila dah tua-tua ni malu plak bila orang bagi hadiah ni..ehehehehe  ;) ape-ape pun terima kasih sekali lagi..so harap-harap dengan meningkat nya usia aku ni, aku kan peroleh kehidupan yang lebih baik... insya-Allah :)




4 comments:

elyna mirsada said...

hepy belated bsday..mga murah rzki

Lya said...

amin..thanx dear :)

ZaNaUs said...

identiti dirahsiakan?? hurm... looks sumting fishy here. lalalalala~ :P

Lya said...

HEHEHE...takda2! ^^