Pages

Thursday, May 26, 2011

SAYA BUDAK BARU BELAJAR ;)

salam.

maap la yer...lpas dah ada career ni mmg susah benor nk update blog...sian tgk terbiar bersawang camtu jer.. rajin2 la singgah bg hilang ckit sawang2 tu :p kih3...btw sgt hepi ngn keje skang! alhamdulillah =) 

first day masuk keje besa la org buta bisnes ni kn :p bak kata pepatah "sy budak baru blajar,klo salah tlg tunjukan" ;) kn? hihihi..tq byk2 kat kak yan ngn lina coz on da sport ambik aku keje lpas aku mntk keje..kak yan ckp dia mls dh nk cari org..actually klo boley dia nk full time..rezeki org kata kn..dpt le keje! ;) hik3.. so jd la aku seorg jurujual di sebuah kedai yg menjual brg2 mcm handbag pompuan yg style2 skang ni,dompet, belt...mcm2 la ada! jgn main2 kedai yg aku keje ni ada jg jual brg kulit yg ori made from malaysia! so x yah nak ragu2 bila nk bli ;) cewah promote plak! hahahaha~




ok kt atas ni gambaran tempat keje aku ;) actually kn mmg ssh benor jd jurujual ni...mna tak nyer! kena hadapi ngn mcm2 jenis org mcm2 jenis la ragamnyer..huhu..aku pling hot skali msa ada couple ni dtg nk blik dompet..bf yg nk bli si gf plak terlebih cerewet...nk dekat sejam gak la diorg duk memilih dompet =.= sabor jela! dan aku senyum 24 jam bila time keje..hahahahahahahaha =D konon nk tarik customer dtg kedai aku..eh2 kedai tauke aku :p tak sangka dah lima hari aku keje..tak macam msa keje kat borong din..satu hari trus cabut lari! kahkahkah [gelak sopan] hopefully keje ni smpai la 3 bulan..kak yan ckp gaji aku utk bulan 5 ni even 10 hari keje pun agak lumayan la juga...tu blm masuk basic! wawawawa I LIKEEEE!!!  $____$ tudia kuaq trus mata duitan...ngehehe~ bkn pe rsa puas hati bila dpt duit ngn tenaga sndri..ada betul tak?! ;) 

ok la nk pi tgk cter antu plak! huhuhu...terlepas plak...adeiiii..daa~ :)

8 comments:

FaraSyeera said...

lagu comel. fynn jamal. aku setiap mlm mkn kedai dia...adik ipaq die hengsem~ HAHA!

Lya said...

yeke?? sempoi lgu ni sbb tu aku suka..ngehehe~

mysara said...

kje cti sem ek??
mai pn start keje 1hb nt kt satu pusat kcantikan..hehe

iyou said...

fewwwww... nk dompet selai!!! hahahaa...

sejam diorang byar brapa hengget??

meisautumn said...

mak cik!!!!!!! cantik kedai hg nooo( setelah touch up la kan ... ) hahaha... mcm best je keje nye... hehehe... bertahan ek.... so tat u can belanja2 me !!!! weeee~~~~~

Lya said...

mai : yeke? gud! ;) buat keje baik2 okey! hihi

Lya said...

ayu : mai2...aku bg diskaun! hahahaha...dia x kira jam...dia ada basic,oti,ngn komision skali..basic 4..tp kak yan yg ambik aku tu ckp aku keje bulan 5 dlm 10 hari ni pun boley la dpt 200++..kira ok la tu ;)

Lya said...

ira : wey mmg cantik la..nnt mai tgk! ;) hahaha..insya-Allah bertahan nyer sbb best keje cni! ;) nnt aku blnja!! =)