Pages

Tuesday, July 5, 2011

ALAMAK!!! MALUUUU~

salam.

rini tak keje..rehat puas2!! hahaha..tp rini nk kena pegi buka KWSP..rsa tak nk buka lg tp dah bos plak sruh buka,pegi jela buka..padahal keje sekejap jer..mcm mls plak nk buka kn..xpela nnt tak yah fkir dah ;)

so pegi la aku sorg2 drive ke kangar..mula2 agak musykil gak kat mna aku nak parking kete memandangkan ni first time aku bawa kete sampai kangar [rsa teruk sgt sbb org lain ntah ke mana jauh dh drive :p] so pasni dah boley gi jauh lg la kot sbb my parents pun dah mcm tak berat hati nk bg aku drive jauh2 ;) aku no hal! besa la parents kn..syg anak punya pasal takut jd pape..tambah ada anak yg cepat glabah cam aku ney :p hahaha

ok selamat drive smpai kangar..dan alhamdulillah dpt parking..so naik la bngunan yg bos aku petua nk buat KWSP tu..sbb rsa was2 tnya la guard..pastu fkir la nk pnggil abg ke pak cik sbb dia ni nk tua tak tua dan nk muda x muda sgt..haish...xpela...tak yah pnggil ape2 :p

"tumpang tnya, tempat nk buat KWSP katne ek?"

abg ke pak cik ke yg aku tnya tu sengih2 jer..jari dia tunjuk sebelah knan aku..alamak sebelah aku jer pun! 2-3 tapak je trus masuk kaunter =.=  asal la aku tak tgk kiri kanan td..xpe2...malu bertnya sesat jln kn??! ;) dah settle bab KWSP ikut hati mau pulang la..smpai je kat kete ada plak manusia parking himpit blakang bontot kete aku..mcm mna mau kuar ni??? aku buat relax jela kn..kebetulan plak kete sebelah aku pun nk kuar...so rsa lega la jap sbb still ada ruang utk aku kuar..ttba kete polis masuk plak! adeiii...mcm mana niii??? pastu pak cik polis tu buat isyarat kat aku tnya aku nk kuar ker..aku angguk2 jela..pastu dia pun kuar kete tnggu blakang kete aku nk tlg aku kuarkan dr himpitan tu..pastu msa nk reverse tu ntah mcm mna plak aku x sempat control tekan minyak...pergh laju jer reverse! nsb x langgar pak cik polis tu...adeiii~ rsa malu yg amat sgt! mesti dia kata aku ni reti ke tak reti bwa kete =.= dlm hati aku panas jer tgk kete yg blok blkng kete aku..klo tak aku x la malu camni..huhuuuu~ mmg bersusah payah aku td sbb space terlalu kecik utk aku kuar td...malang tol la! adoiii..thanx la kat pak cik polis tu sbb akhirnya aku berjaya gak kuar (^____^) tp terasa hebat gak! ahahahahaha =D

maaf yer incik polis :p

3 comments:

MAISHARAH said...

huhu..nice lah ilyia..law aku mesti lg cuak dri ang heheee..kire ang hebat pe bwak keta,sowng2 lak tu hihi..

Lya said...

hahahaha..aku bajet brani jer mai :p kih3

bunga said...

hahaha..baik tul pakcik polis tu..hehee...