Pages

Sunday, April 3, 2011

PEREMPUAN DAN KEBERSIHAN

salam

bila tdo lmbat tp bngun awal mmg otak mcm biol ckit :p xpe abaikan kalo tuan blog ni biol ckit2 jer..hihi :) skang ni mmg bizi ckit..bkn ckit la rsanyer..bizi banyakkk!!! (_ _") sume org bizi..nk dekat2 habis sem ni la keje dtg bertimbun-timbun..pastu time ni plak la byk test ngn kuiz..aiyoyo ma manyak fening la ini mcm..huhu.. but it's normal thing la kn bila berstatus student ni..tp aku bkn bizi ngn study jer..bizi ngn nk jg umah tangga jg. heh.bila msa plak aku kawen ney?? hey ingt x kawen x boley ada rumah tngga ker?? buat la tngga dlm umah..kn ker tu dah jd umah tngga..umah aku kna naik tngga so itulah yg aku maksudkan..ngehehe..heh pnjang plak mukadimah nyer! :p 

ha ni ape nk jadi ni klo anak dara x reti nk jg kebersihan?! camner org nak masuk minang?? camner bakal mak mentua nk syg?? wah3!! over plak..hihi..klo sentuh pasal pompuan mesti org akan kaitkan yg si pompuan ni pembersih..btul x? actually aku ni salah seorg yg sakit mata ckit la tgk sepah2 ni..pantang ckit..hihi..mcm xda selera nk tgk klo umah bersepah..mood boley tukar woo! :p hoho..nk sepah xpe tp lpas tu kemas balik :) lgpun kita yg pompuan ni nnt bila dah jd bini org kna pndai kemas umah..kang nnt suami balik umah ada jg yg kna baling ngn pasu bunga..nauzubillah..hoho..kan ker dlm islam sendiri menekankan pasal kebersihan.."kebersihan itu separuh daripada iman"..so camner? x kisah la pompuan ke laki ke..kn sonok klo sekeliling kita bersih ;) sejuk mata nak nengok nyer..;) 


ps : jg kebersihan sama2 baru jiwa tenang ckit :p peringatan utk dri sndri jg ;)

5 comments:

bunga said...

kebersihan itu separuh dari iman..bunga lau ada sampah ditangan xsuker buang rata-rata..selagi xjumpa tong sampah selagi tu penang..

Lya said...

iylia x suka semak2..otak pun jd semak..hahaha

~Apit~ said...

bersih dan kemas mana samaaa...bilik sy bersepah dgn kabel, buku, kertas, wayar,baju, seluar, yg kecik, yg besar,etc. tp still dlm tahap bersih..camner??hahahaha

Lya said...

erk...hahahahaha~ sy pun x fhm ape yg sy nk ckp sebenarnye :p awk mmg kaki sepah kn?? penat la y nnt..huhu

TINA said...

Assalamualaikum

betul 2..sy geli tengok org yg pengotor