Pages

Saturday, December 24, 2011

I HEART YOU MISS BFF

salam :)

hoyeeaaa!! study week aku sudah bermula..so bermula la study bagai nak pengsan or akan berkampung di library a.k.a umah second aku bila sampai musim study week :p

btw..hari ini besday 'pakwe' saya or my bff..ops! dun think negative too fast with the word 'pakwe' tu ok.. siti nazira bt mohd nasir adalah sahabat dunia akhirat saya ;) well kitaorg bersahabat dari zaman tadika lagi..umah pun masa tu sebelah-sebelah je..nek gerek sama2 pegi skolah..sweet tak? hahaha.

then masuk skolah rendah plak, kita terpisah jap,then jd kwn lagi baik masa darjah 4 (^_^)..pastu ingat tak bila kita masuk skolah menengah? masa tu aku tak masuk lagi asrama so aku tumpang skolah tok sheikh..then before ko dpt beskal kita sama2 pegi skolah jalan kaki sama-sama..pastu masa ko dapat beskal tu la aku macam merajuk sebab kena pegi skolah sorang-sorang..kita tak bercakap lama kot! pegi skolah klo jumpa pun dah tak tegur..macam dah putus kawan masa tu..haha =D bengong je aku masa tu kan..too childish :p pastu satu hari tu aku dapat tawaran skolah asrama..aku tak cakap pun kat ko..pastu satu malam tu kalo tak silap ada majlis makan2 kat depan umah ko tu..besa la kan area rumah kita kan selalu buat majlis-majlis ni :) malam tu ko yang tegur aku tanya aku dapat masuk asrama ek..masa tu aku rasa serba salah sangat kot..ingat memang taknak bagitau terus..macam ala-ala nak bawa diri la..keh3..then masa tu kita berbaik balik.

see, kalo dah kawan tu tetap kawan even gaduh macam mana pun..pastu ko plak masuk asrama..paling sweet ko anta kad besday kat aku..kreatif gile kwn aku sorg ni! hahaha =D bukan kad besday je..ko anta macam-macam kat aku, kad raya la,surat cinta la..bla bla bla..hahaha =D pastu after SPM kita terpisah lagi..ko gi area sepang aku plak masuk matrikulasi..sangat bangga ngan ko sebab sekarang dah fly india wat kos medic ;) walaupaun kita jauh tapi kita macam dekat :) dekat di hati [promote tv9 plak] but seriusly..aku hepi sangat2 ngan friendship kita ni..sebab ko banyak faham aku..susah senang sama-sama..paling tak tahan kalo aku nak cari boyfren pun kena mintak pelepasan dari ko dulu sebab aku tau ko taknak aku patah hati lagi..hahahaha..tapi takpe nampak sangat ko memang ambil berat gile-gile pasal aku (^_^)V terharu tau :') [sambil menangis taip entry ni]

so sempena besday ko hari ni..semoga segala impian ko tercapai,semoga ko menjadi doktor terhebat suatu hari nanti, semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan semoga persahabatan ini tiada penghujung, sampai syurga..amin, insya-Allah :) nak bagi hadiah masa ko balik nanti boley? aku kumpul hadiah untuk ko..nanti tuntut la sampai brapa kali besday dah..HAHAHA =D 



oh tak lupa juga kembar tak seibu dan tak sebapa ira..our lawyer to be..Mr Aqharie..HAHA..hepi besday bro..so umur dah meningkat banyak-banyak la berubah menjadi lebih matang..bahahaha..ops! nak hadiah nanti tuntut la masa cuti :p 

6 comments:

hazran said...

what a sweet relationship...

Lya said...

da true friendship :)

hazran said...

may Allah bless both of u :)

::CIK LYNN:: said...

happy bierthday nazira...=)

Lya said...

hazran : thanx so much!! ><

Lya said...

lynn : thanx so much!! [wakilkan ira..haha]